Pages

ატმის სორბეტი


1,5ჩ.ჭ წყალი+1ჩ.ჭ.საქარი უფრო ნაკლები თორე ძალიან ტკბილი გამოგივა+ლიმონის წვენიც დააწურე.ეს ადუღე 10წუთი და შეაგრილე.ან შიგვე ჩახარშე 10 წუთის განმავლობაში დაჭრილი,გათლილი 500გრ.ატამი(ან თუ არ ჩახარშავ დატოვე ცოცხლად)...ბლენდერში მოათავსე ყველაფერი და დააბლენდერე,გადაიტანე კონტეინერში და გაყინე,თან ყოველ ერთ საათში ერთხელ გამოიღე და ამოურიე მასას.

სულ ესარის.

სორბეტში და საერთოდ ხილის ნაყინებში (ასევე ყველა ნაყინში ) უმნიშვნელოვანესია შაქრის დოზა .

აუცილებლად უნდა სეროფი დამზადებული 70 % რაც ნიშნავს 700 გარმი შაქარი და 300 გრამი წყალი .

ამის გარდა სხვა ხილის ნაყინების ხარისხიანი პროდუქტის მისაღებად რეცეპტი დაბალანსებული უნდა იყოს 14 % შაქარზე .

ყველა ხილი შეიცავს რაღაც დოზა შაქარს (ფრუქტოზას) ეს უნდა იყოს გათვალისწინებული . ასევე რამდენი პროცენტი ხილის შემცველობით აკეთებ

არის 40 % 60 % 70 % მე ყოველთვის 70 % ხილის შემცველობით ვაკეთებ .

მაგალითად მარწყვი თავად შეიცავს 7 - 8 % ფრუქტოზას . 1000 ხილის ნაყინი დაბალანსებული 14 % შაქარზე არის 140 გრამი
ამას მინუს ის რასაც ხილი შეიცავს 70 გრამი . შაქრი უნდა 70 გრამი უფრო სწორად სასურველია ფრუქტოზას გამოყენება

ყველა ხილის სხავდასხვა დოზა უნდა . იქიდან გამომდინარე რამდენი პროცეტი აქვს თავად შემცველობა.

შაქარი არის ყინივის საწინააღმდეგო ამიტომ მისი გადაჭარბებისას (გარდა იმისა რომ ტკბილი გამოვა ) არ გაყინავს ნორმალურად . დაკლებით კიდე პირიქით ყინულის   მორს მიიღებ

წყარო  ბეჭდვა


დესერტები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze