Pages

შაქრის გლაზური tos-ka


450 გრ შაქრის ფხვნილი
2 კვერცხის ცილა
ლიმონის წვენი - 1 ჩაის კოვზი

ათქვეფთ ცილას, დაამატებთ შაქრის ფხვნილს და ლიმონის წვენს. უნდა მიიღოთ კრემის სისქის მასა, რომელსაც წაუსმევთ ბისკვიტზე. შაქრის გლაზური რამოდენიმე საათში გამყარდება და სურვილისამებრ მასზე შეგილიათ დახატოთ, მიაკრათ ფიგურები ან მორთოთ კრემით.

 

ფაუსტინას რეცეპტი

ადვილი  ასე კეთდება:
150გ დაფქვილი შAქარი
1 1/2 კოვზი უფერო ჯელატინი
120 მლ წყალი
შაქრის ფხვნილი დაალოებით 1 კგ

ჟელატინი ჩავდოთწყალშI და გავადნოთ ორთქლზე.. მეორე ჭურჭელში კი მოვათავსოთ დაფქვილიპესოკი წყალთან ერთდ და მივიყვანოთ იმ დონეზე რომ მისი კოვზით აღებისას სიროფი გაიწელოს რეზინივით...
შევურიოთ გამზადებული ჟელატინი ამ სიროფს,
მოვურიოთ კარგად და დავასხათ ცოტა ცოტა 300 გრ გამზადებულ შაქრის ფხვნილს და მოვურევთ კარგად, შემდეგ კი დანარჩენს შაქართან ერთად მაგიდაზე გადავიტანტ და ხელით მოვზელთ მანამ სანამ ხელებზე აგარ მიგვეკრობა..
შეგვძლია საჭმლის საღებავი (სასურველი ფერი) შევურიოთ, ან ესენცია...
მასა გადავახვიოთ ცელოფანშI ისე რომ ჰაერი არ შეეპაროს და მაცივარში შევინახოტ...

გამოყენებამდე კი გამოვიღოთ, რომ ოთახის ტემპერატურაზე დადგეს ,გადავზილოთ მასა (თუ საჭიროა დავუმათოთ მეტი შაქრის ფხვნილი), რომ ელასტიკურობა დაიბრუნოს და გავაკეთოთ სასურველი ფიგურა...
გაბრტყელების შემთხვევაში ქვეშ მეკრახმალი გამოვიყენე...
ფიგურების შეერთებისას კი სასურელ ადგილას ვუსმევთ შაქრიან წყალს

წყარო  ბეჭდვა


დესერტები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze