თევზის წვნიანი- უხა.
200გრ. დაკონსერვებული Печень трески натуральная
2-3 ცალი კარტოფილი(დაჭრილი კუბიკებად)
1 ცალი ხახვი(წვრილად დაჭრილი და ძმარში ჩაბასტურმებული)
ორაგულის(სიომგის) სტეიკი 500გრ. ან ორი თავი
წყალი დაახლოებით 2 ლიტრი.
კარტოფილს ვყრით წყალში და ვხარშავთ.ცოტა მარილს ვაყრით,პილპილს,დაფნას ვაგდებთ და ვდებთ თევზის ნაჭრებს.ვხარშავთ 10-15 წუთს,ვაზავებთ პილპილით.
Печень трески (წვენს გადაუწურავთ)ჩანგლით დავჭყლიტავთ და ჩავუშვებთწვნიანში.კიდევ ვადუღებთ 2 წუთს.
ხახვი გადავწუროთ ძმრისგან.ჩაუშვათ წვნიანში და გამოვრთოთ+დაჭრილი ქინძიც ჩავაყაროტ,დავაფაროთ სახურავი და 10 წუთის მერე მივირთვათ.
პ.ს. მე ხახვი თავიდან ჩავახარშე,სტაფილო ცოტათი მოვშუშე ტაფაზე(ძალიან წმინდათ გავხეხე)მისცა კარგი ოქროსფერი ფერი წვნიანს.ჩავაწურე ოდნავ ლიმონის წვენიც.
თუმცა ორივე ვარიანტი გემრიელია.