Pages

'აკროშკა


კიტრი 
თავიანი ხახვი
კამა
მოხარშული კვერცხი, 
ძეხვი
და ა.შ. რასაც მაცივარში ვიპოვით

ვჭრით წვრილწვრილად და ვყრით დიდ ქვაბში (ბევრი რო გამოვიდეს)

ვასხამთ წყალში სეზავებულ კეფირს, ან მაწონს

კვასის გაკეთება თუ ვიცით მაშIნ კვასს

მე ასე ვაკეთებ: სოფლის მაწონი 1 ქილა, 2-3 კვერცი მაგრად მოხარშული, დაჭრილი როგორც მაიონეზისათვის, 1 მოზრდილი კიტრი დაჭრილი არც ძალიან წვრილად, 1-2 საშუალო ზომის კართოფილი, მოხარშული, დაჭრილი, 1/2 ქილა ბულგარული ბარდა (გაროშეკი), 100გრ. საექიმო ძეხვი (სასურველია შირნჰოფერის, "კუბიკებად" დაჭრილი), ახალი ხახვი წვრილად დაჭრილი (ბლომად) + 1 კონა წვრილად წაჭრილი კამა, ნახევარი კონა - ქინძი, სულ ცოტა - პეტრუშკა.
მარილი - გემოზე.
ამას ყველაფერს აურევთ და შედგამთ მაცივარში. 
რომ გაცივდება, მიირთვით: გაგაგრილებთ და დაგანაყრებთ 

აკროშკა n.j.http://www.perfectcook.org/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=312&Itemid=55

200 გრ არაჟანი
600-700 მლ გადადუღებული გრილი წყალი
2-3 საშუალო კარტოფილი
2 კვერცხი
2 საშუალო კიტრი
200 გრ მოხარშული ხორცი( ან კარგი ხარისხის ძეხვი, ლორი, სოსისი)
კამა, მწვანე ხახვი
მარილი პილპილი

კვერცხი და კარტოფილი კარგად მოხარშეთ და გააგრილეთ
წყალში კარგად გახსენით არაჟანი, ჩაამატეთ წვრილ კუბიკებად დაჭრილი ბოსტნეული,ხორცი, კვერცხი და მწვანილი, შეაზავეთ მარილით, პილპილით
კარგად გააცივეთ მაცივარში რამდენიმე საათით და მიირთვით.
მე ლორი გამოვიყენე ხორცის ნაცვლად.
აი, ასეთი მარტივია ამ სუპის მომზადება

წყარო  ბეჭდვა


წვნიანები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze