პომიდვრის აჯიკის რეცეპტი
ერთი პორციისთვის აიღეთ 5 კგ პომიდორი, 2 კგ ბულგარული, 1 კგ წითელი წიწაკა და 0,5 კგ ნიორი. ეს ყველაფერი გაატარეთ, აურიეთ, დაამატეთ 0,5 ლიტრი ძმარი, მარილი გემოვნებით, ჩაასხით ემალის ჭურჭელში, დადგით და რამდენიმე დღე დილა-საღამოს ურიეთ. (ალბათ, სითხე და მასა კარგად რომ აირიოს ერთმანეთში), მაგრამ თქვენვე შეატყობთ, როცა დადუღდება და ცაასხით ქილებში. ასპირინიც უნდა. თუ ძაან ცხარე არ გინდათ, შეგიძლიათ ნიორი და ძმარი დააკლოთ