Pages

ყველი როგორ უნდა ჩავდოთ მარილწყალში


1 ლიტრ წყალს + 1 ჭიქა მარილი ... აადუღებ

ცივს გადაწურავ და დაამატებ 1 ქილა მაწონს

მაწონი სირბილეს უბარჩუნებს ყველს და გემოსაც ძალიან გემრიელს აძლევს

ვარიანტი 11

5 ლიტრ ცივ წყალში გახსენი 1კგ მარილი(მსხვილი)+1 ჭიქა(200 გრამი)თეთრი ძმარი+1 ჭიქა შაქარი.ჩაალაგე ყველი ჭურჭელში და დაასხი ზემოდან ეს ნაზავი.

აიღე კერამიკის -დერგს ეძახიან დასავლეთში ,მაღალი მოჭიქული თიხის კასრებია(რა ქვია?)
ჩადეთ სათიტაოდ ყველი და მოაყარეთ ოდნავ მარილი(თოთოეულს) , თავისავე წვენში შეინახება და არც გემოს და არც ფერს არ შეიცვლის...

გამაგრდება , ცხადია და დამარილდება, მაგრამ ამოღების წინ გადაავლეთ ცხელი წყალი..
დაჭრილ სულგუნსაც დაასხით ცხელი წყალი და გემოც და ფერიც ექნება მპუაააა


სამეგრელოში და გურიაშიც, ალბათ იმერეთშიც.. ამ წვენს -სულგუნის რძეს ეზახიან და პურთან ერთად სიამოვნებით მიირთმევენ..

ხოო, ცხადია ყველი მაჭიკზე უნდა იყოს დამზადებული, პეპსინით თუა არ უშველის მაგას ბებოს რეცეპტი და ჰამბეეე.


სასურველია შეინახოთ გრილ ადგილასს.. მაცივარი სასტიკად არ უხდება ყველას..
გემოს უცვლის...


სამწუხაროდ სხვა წესი ქართული ყველსი შენახვის , გარდა მარილისაა რ არის...
თაფლი და ღვინოო- ფერმენტებია დ ა შეცვლილი გემოო... გურმანული ყველებიაა..

sofa_ http://forum.ge/?s=8c097c1aea34d8a6a4caec8d0bd7cbee&f=82&showtopic=33790056&st=1455

მთელი ზამთრით მე აი ასე ვინახავ(ზაფხულის ყველს რომ ეძახიან, მაგარი რომ არის) და არ არსებობს უბრალოდ რომ ყველი ან დალბეს, ან ფორი მოიკიდოს ან გემო, დღესაც გავხსენი 3 თვის წინ მოხუფული ბანკა და უნიკალურად არის შემნახული.....ანუ
5ლ უბრალო ცივი წყალი+1პაჭკა მარილი+ცოტა დაფხვნილი შაბი(ნახ ჩაის კივზიც არ უნდა), ნახ საღვინე ჭიქა ძმარი შეგიძლია რომ მისცე, მე ხან ვაძლევ ხან არა.....გახსენი მარილი წყალში კარგად, დაასხი სამ ლიტრიან ქილებში სიგრძეზე დაჭრილ და ჩალაგებულ ყველს და მოხუფე, ნუ თუ დაგეზაროს პლასმასები დააფარე, მაგრამ მოხუფული უფრო კარგია.
ეს შეგიძლია ისე თიხაშიც ჩაალაგო, ემალის ჭურჭელშიდაც და პლასმასის წითელთავსახურიანი ჭურჭელი რომ არის, ღვინოსაც ინახავენ ეხლა მათში და არ ფუჭდება, არც ყველი არ ფუჭდება, მაგრამ დიდი ხნით და ბევრი თუ გაქვს ქილებში შეინახე და კმაყოფილი დარჩები....

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze