Pages

მაიონეზი სახლის პირობებში ბოსტნეულისთვის


ყველაფერი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს:
2 ცალი კვერცხის გული
150-200 მლ.კარგი ხარისხის ზეთი,არასურნელოვანი
1 კბილი ნიორი
1-0,5 ჩ.კ.მდოგვი(დიჯონის მომწონს მე )
0,5 ჩ.კ. მარილი(არათავმობმული)
2 ს.კ. ლიმონის წვენი(ან ვაშლის ძმარი,1ს.კ. თეთრი ბალზამიკო)
1 ჩ.კ. შაქარი
2 ს.კ. წყალი ბოლოს შეგვიძლია დავამატოთ თუ თეთრი ფერის მაიონეზის მიღება გვსურს.

გაშლილ ჯამში მოვათავსოთ კვერცხის გულები და ოდნავ გავთქვიფოთ,დავამატოთ მარილი+მდოგვი+ნიორი დანაყილი+შაქარი.
ამოურიოთ და ზეთის დამატება დავიწყოთ წვეთებით.
როცა მასა შესქელდება,შეგვიძლია ლიმონის წვენის დამატება, მერე შეგვიძლია ზეთის რაოდენობის მომატებაც.

გამოდის გემრიელი მაიონეზი უმ ბოსტნეულს უხდება ძალიან.

ასევე დაჭრილი კამის დამატებით შეგვიძლია გემოს შეცვლა ან ყველის დამატებით,ძალიან უხდება კარგათ გაქნილი ცისფერი ყველი

 

http://forum.ge/?f=82&showtopic=34216133&st=0

 

1 კვერცხი (სასურველია დიდი და თან ახალი)
0.5 კოვზი მდოგვი (ამასაც მე ვაკეთებ, ამიტომ ჩემი სერიოზული არომატული და მაგარი მწარეა... თუ როგორ ითქმის არ ვიცი ... ამიტომ ფრთხილად ვუკეთებ)
მარილი - პილპილი ....
1 ჩაიზ კოვზ წყალსი გახსნილი ლიმონმჯავა (ან ძმარიო, მაგრამ მე ძმრით არ მომწონს არანაირად)
3/4 ჭიქა ზეთი (250 გრამიანი ჭიქა რომაა იმისი ... )

ეხლა მომზადების წესი:

ამ ყველაფერს ერტად ვათავსებ მაღალ ჭურჭელში ..... და მიქსერის უსწრაფესი სიჩქარით ვთქვეფ .... მე სპეც აპარატი მაქვს მაიონეზისთვის ... მაგრამ ვისაც არ არქვს ეგეთი არაა პრობლემა .... მიქსერებს რომ უკეთდებათ პლასტმასის ფეხივით ..... იმითი კეთდება საუკეთესოდ .... ასევე ბლენდერში აკეთებენ ჩემი მეგობრები

http://forum.ge/?f=82&showtopic=34216133&st=15

 


თAსს ვათAვსებ სველ ტილოზე რომ არ იმოძრავოს ძალიან დღვებისას, 2 კვერცხის გულს ვათAვსებ ჯამში, ასევე 2 ჩ.კ. ლიმნის წვენს, 1 რ.კ. მდოგვს და ცოტა მარილს და ვდღვიბავ თუ დრო მაქვს ხელის სადღვებით, თუ არა მიქსერით. მერე ხარისხიან ზეთს, მე ზეითუნის მირჩEვნია სადღAც 1 ჭიქას ან ცოტა მეტს ვურევ წვეთ-წვეთ რომ არ ამეჭრას....
შეიძლება ერთი კბილი დაჭყლეტილი ნიორიც მოვათAვსოთ თAვიდან ან ნივრის ფხვნილი, ცოტა სხვაგვარი გემო ექნება, თუმცა ცოცხალ ბოსტნეულთან ნივრიანი მირჩEვნია....

უმი კვერცხის კი ცოტა მეშინია, თუ არ ვიცი რომ ხარისხიანია და ახალი არ ვაკეთებ და საერთოდაც მაიონეზს იშვიათAდ ვაკეთებ, რადგანაც მაღAზიაში ნაყიდ კვერცხს არ ვენდობი....
შეიძლება მდოგვის რეცეპტიდან ამოგდება...
უკვერცხო არ მიცდია....


ეხლა ვორნინგ: თუ შემთხვევით თხელი გამოგივიდათ (აი წყალივით კი არა ბლანტი) ... ამ შემთხვევაში ამატებთ 1-2 კოვზ ზეთს და ისევ ათქვეფავთ 2-3 წუთით .... ასე მიიყვანთ სასურველ სისქემდე
და თუ გაწყალდა ... ეს ნიშნავს რომ კვერცხია პატარა და დაუმატებთ კიდე ერთ ცალს
ნუ აქაც თუ არ გაამართლა ვასხავ ხოლმე ... ვრეცხავ ჭურჭელს კარგად და ისევ ვაკეთებ ახალს .....

ზეთს ვიყენებ უსუნოს

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze