Pages

შემწვარი ვარია ახალი ტყემლის და ნიგვზის სოუსში


5კგ. წიწაკა

1კგ.მწვანილი[პეტრუშკა, ქინძი, ნიახური,[ნაკლები]]

1წიქა მარილი[ცოტა ნაკლები]

1ც.წიქა საქრის ფხვნილი

3წიქა ზმარი

3 წიქა ზეთი

300გრ. ნიორი

წიწაკა გავრეცხოთ,. ყუნწები მოვაჭრათ. წვერიდან ცავწრათ , წიწაკა, ნახევრამდე.

2 დრე და ღამე გავაცეროთ წყალში. დაფარული უნდა იყოს წყლით.[ ეს საჭიროა ზედმეტად მწარე რომ არ გამოვიდეს]

წყალში ჩავყაროთ წიწაკა და წამოვადუღოთ დარბილებამდე[ზედ მეტად არ უნდა ჩახარშოთ]

ამოვიღოთ და ცივი წყალი დგადავავლოთ. გავწუროთ.

ცალკე ზეთი, ძმარი, შაქარი და მარილი ავადუროთ ქვაბში. ჩავამატოთ გატარებული მწვანილები და ნიორი.

ეს ყველაფერი დავასხათ წიწაკას და ხელით ავურიოთ.

ცეცხლზე დავადგათ და 10-15 წუთი ვადუროთ.

მდურარეს ჩავასხავთ წინასწარ გასტერილებულ ქილებში და მოვხუფავთ.

ამოვიღოთ , ცივი წყალი გადავავლოტ და გავწუროთ

 

 

წიწაკის რეცეპტი http://forum.ge/?f=82&showtopic=33697964&st=390



10 კგ.წიწაკას დავაჭრათ ყუნწები ,გამოვაცალოთ მარცვლები,გავრეცხოთ და გავთუთქოთ.
გათუთქვის შემდეგ გადავიღოთ საწურზე.და დავწრიტოთ წყლისაგან.

შემდეგ 1 ლიტრი ზეთი მოვშუშოთ ემალის დიდ თასზე,დავასხათ ერთ ლიტრამდე ძმარი(ძმარი თუ ძლიერია ,მაშინ ნაკლები დასჭირდება)და წამოვადუღოთ ორივე ერთად.,
მდუღარეს დავამატოთ1 ჭიქა მარილი.ვადუღოთ და მარილი რომ დადნება ჩავყაროთ შიგ წიწაკა და ვურიოთ.
დუღილის დროს ჩავყაროთ შიგ ოხრახუში,ნოირი,ნიახური.
ეს ყველაფერი კარგად ავურიოთ და ვადუღოტ.,მანამ სანამ მწვანილს ფერი არ შეეცვლება..
ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ბანკებში და გავუეთოთ სტერილიზაცია.(ზოგი არ უკეთებს ,მაგრამ მე ისე მაინც მეშინია)


მასალა:10კგ .წიწაკა
1ლიტრი ძმარი
1ლიტრი ზეთი.
1ჭიქა მარილი
300-400 გრამი ნიორი გატარებული(ზოგი წვრილად დაჭრილს უკეთებს.)

1 მოზრდილი კონა ნიახური
1 მოზრდილი კონა ოხრახუში.წვრილად დაჭრილი.

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze