მდოგვის სოუსი
ნახევარი ჭიქა ფარინის შაქარი
ჭიქის მეოთხედი ძლიერი მდოგვი
ნახევარი ჩაის კოვზი თეთრი პილპილი
ერთნახევარი ჭიქა ზეითუნის ზეთი
ნახევარი ჭიქა შერი
ერთი სადილის კოვზი ლიმონის წვენი
შაქარი, მდოგვი და პილპილი მიქსერით ათქვიფე და თქვეფისას დაამატე ზეთი, შერი და ლიმონის წვენი.
თუ "სილიოდკას" დებ შიგ, მაშინ ნახევარი კილო სუსტად დამარილებულ და დაჭრილ "სელიოდკას" დაასხი, კარგად აურიე, ქილაში ჩააწყვე, თავი მოუხუფე და რამოდენიმე დღით მაცივარში შედგი. ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ