Pages

წიწაკის რეცეპტი ზეთში 2ვარიანტი


10 კგ.წიწაკას დავაჭრათ ყუნწები ,გამოვაცალოთ მარცვლები (თესლ გაცლილს) ,გავრეცხოთ და გავთუთქოთ.
გათუთქვის შემდეგ გადავიღოთ საწურზე.და დავწრიტოთ წყლისაგან.

შემდეგ 1 ლიტრი ზეთი მოვშუშოთ ემალის დიდ თასზე,დავასხათ ერთ ლიტრამდე ძმარი(ძმარი თუ ძლიერია ,მაშინ ნაკლები დასჭირდება)და წამოვადუღოთ ორივე ერთად.,
მდუღარეს დავამატოთ1 ჭიქა მარილი.ვადუღოთ და მარილი რომ დადნება ჩავყაროთ შიგ წიწაკა და ვურიოთ.
დუღილის დროს ჩავყაროთ შიგ ოხრახუში,ნოირი,ნიახური.
ეს ყველაფერი კარგად ავურიოთ და ვადუღოტ.,მანამ სანამ მწვანილს ფერი არ შეეცვლება..
ცხელ-ცხელი ჩავასხათ ბანკებში და გავუეთოთ სტერილიზაცია.(ზოგი არ უკეთებს ,მაგრამ მე ისე მაინც მეშინია)


მასალა:10კგ .წიწაკა
1ლიტრი ძმარი
1ლიტრი ზეთი.
1ჭიქა მარილი
300-400 გრამი ნიორი გატარებული(ზოგი წვრილად დაჭრილს უკეთებს.)

1 მოზრდილი კონა ნიახური
1 მოზრდილი კონა ოხრახუში.წვრილად დაჭრილი.

მომეწონა, იმის გამო რომ არ აიზილა და მთელ-მთელი დევს ბანკებში. ერთი პორცია არის: http://forum.ge/?f=82&showtopic=33697964&st=945
 3კგ სამწნილე წიწაკა,
 0,5ლ ზეთი .
0,5ლ ძმარი.
300გრ ნიორი.
3-3 კონა ქინძი, პეტრუშკა და კამა.
3ს.კ მარილი, 6ს.კ შაქარი
დაფნის ფოთოლი და შავი წიწაკის მარცვლები
 ემალის დიდ თასზე დავასხავთ ზეთს და თითო-თითო ფენად მოვთუშავთ წიწაკას, ცალკე გამზადებული უნდა გვქონდეს დაჭრილი მწვანილი და ნიორი, შემწვარ წიწაკას ვათავსებთ ემალის ჭურჭელში და ყველაფენაზე ვაყრით მწვანილს, დაფნას და პერიცის მარცვლებს, ასე ვაგრძელებთ ბოლომდე. შემდეგ 3ს.კ მარილს, 6ს.კ შაქარს ვხსნით ძმარში, ვამატებთ შენაწვავ დარჩენილ ზეთს და გადავასხავთ თავზე. გავაჩერებთ 24 საათი, შემდებ გვერდიდან ფრთხილად ვიღებთ და ვაწყობთ ნახევრიან ბანკებში ოგონდ ბოლომდე არ გაავსოთ თუ არა სტერილების დროს გადმოგეღვრებათ, გავასტერილოთ 20-30 წუთი და მოვხუფოთ

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze