Pages

აფხაზური აჯიკა


წითელი, გამხმარი წიწაკა ერთი აკინძვა[ ბაზარში იყიდება]

2 ჩ. ჭ. უცხო სუნელი

1 ჩაის წიქა ქინძი

250 გრ. ნიორი.

გამხმარი წიწაკა გარეცხეთ, დაალბეთ , ჩამოკიდეთ რომ დაიწრიტოს და გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში[მექანიკურში, ეს მნიშვნელოვანია].

ჯერ ფქვავთ მსხვილად, შემდეგ წვრილად[ ბაჟესთვის რომ ბადეა იმაში]

შემდეგ უკვე ნიორთან და სუნელებთან ერთად რამდენჟერმე უნდა გაატაროთ, წვრილ ბადეში.

ამ მასას აყრით მარილს და ამატებთ ანადუღარ [ცივ] წყალს. ნელნელა უნდა მივიღოთ სქელი ჰომოგენური მასა.

ქინძი და უცხო სუნელი თქვენ დაფქვით[მნაყიდს ნუ ენდობით]

ეს აჟიკა ხორციანი საჭმელისთვის კეთდება.

ლობიოსთვის და ბოსტნეულისათვის, უცხო სუნელს ნუ გაუკეთებთ. გაუკეთეთ: ქინძი , გამხმარი შაშკვლავი[ ვახმობ და ვინახავ],

ცერაცო[ მწნილისტვის რასაც ვიყენებთ]. ყვავილიან ცერაცოს ვახმობ, ყვევილებს და ღეროს ვიYენებ მწნილისათვის, ხოლო ქვემოთ

ფოთლებს აჯიკისათვის. გამხმარს ხელით ვაქუცმაცებ.

წიწაკას რაც შეეხება უკეთესია იყიდოთ, გაახმოთ და მტელი ზამთრის მარაგი აჯიკა ერთბასად გააკეთოთ.





* * *

მეორე აჯიკის პროპორციები; 1.5კგ.ცოცხალი წიწაკა , 4კონა შაშკვლავი, 2/3 ჩ.ჭიქა ქინზი, 5 დიდი თავი ნიორი. ცერაცო- ერთ კონას რაც გამოერჩევა.

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze