Pages

სალათ ცეზარის დრესინგი


ორიგინალში საჭიროა:
1 ცალი კვერცხი,
1 კბილი ნიორი საბოლოოდ დაჭყლეტილი,
1/2 ჩაის კოვზი დიჟონის მდოგვი, ან სხვა კარგი ხარისხის მდოგვით ჩაანაცვლე,
2 ცალი გამოყვანილი ანჩოუსი - დაქუცმაცებული; არ ღირს
1 ჭიქა ( 250 გრ.) ზეითუნის ზეთი,
2 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი.


მომზადება: კვერცხი იხარშება 1 წუთით მდუღარე წყალში, შემდეგ უნდა გაგრილდეს და გაირჩეს, ანუ გატეხე, ამ მასას შემდეგ ემატება ნიორი, მდოგვი და ანჩოუსები.
ნელ-ნელა ჩაუშვი ზეთი ამ მასაში და თან დღვილე (სათქვეფით ურიე) სანამ არ შესქელდება ოდნავ.
ბოლოს ემატება ლიმონის წვენი.

ეს პორცია საკმარისია 6 კაცის სამყოფი სალათისათვის.

ეს საწებელი ასევე უხდება შემწვარ ქათამს, თევზეულს და ბოსტნეულს.

რჩევა 1: ყველაფერი თავიდან შეიძლება ბლენდერშივე დააქუცმაცდეს და შემდეგ აერიოს ზეთი..
რჩევა 2. ზეთი სწრაფი შერევა არ შეიძლება, თორამ ერთიან მასად არ იქცევა და აიჭრება, აი როგორც კრემის დროს.

ამერიკელი ცეზარ კარდინის მიერ კლასიკური სალათი ცეზარი http://forum.ge/?f=82&showtopic=33927685&st=195

სასალათე ჟამს მოუსვა ნიორი,დახია(ცუდათ გამოვთქვი,მაგრამ სალათის ფურცლები მხოლოდ ხელით უნდა დანაწევრიანდეს rolleyes.gif)სალათის ფურცლები და მოატავსა ჟამში.ზემოდან მოშუშული ახალი პურის კუბიკები +აუცილებლად ზეითუნის ზეთში,მოაყარა.
ახლა შეუდგა საწებელის მომზადებას:
extra virgin ზეითუნის ზეთი ჩაასხა ფაიფურის ჯამში,ჩაახალა კვერცხები რომლებიც:
(ზუსტად ერთ წუთს! უნდა მოიხარშოს ადუღებულ წყალში,ამოღებულ იქნას და 10-15 წუთი უნდა დაასვენო)
დაასხა ლიმონის წვენი და კარგათ მოურია.
დაახეხა ახალი ყველი პარმიჯანო love.gif დააყარა რაც ხელთ ქონდა მწვანილეული,უფრო ცოტა ბაზილიკი და ტარხუნა.
ეს მასა კიდევ ერთხელ ამოურია,ერთგვაროვან მასამდე მიიყვანა და მოასხა მომზადებულ სალათის+სუხარიკების ნარევს, დიჟონის მდოგვს(ან მარცვლოვან მდოგვს) დავამატებდი სოუზში და სალათის ფოთლებში დავამატებდი შემწვარ ბეკონის ნაჭრებს(ან დაგრილებულ ქათმის ხორცს)+მაგრად მოხარშულ კვერცხის ნაჭრებ
 

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze