Pages

აჯიკა ჭარხლით


2 კგ.წითელი მწარე პილპილი.
2 კგ. ბულგარული პილპილი.
1 კგ.სტაფილო.
1 კგ. ჭარხალი.
200 გრამი ნიორი.
1 ლიტრი ზეთი.
800 გრამი ტომატი.
მარილი,ხმელი ქინძი,მშრალი წითელი წიწაკის ფხვნილი გემოვნებით.
1.გაატარეთ მწარე და ბულგარული პილპილი,სტაფილო,ჭარხალი,მოათავსეთ დრუშლაგზე,წვენი გადაასხით.
2.დაწურული მასა მოათავსეთ ცხელ 1 ლიტრა ზეთიან ქვაბში,დუღილს რომ დაიწყებს ჩაამატეთ ნიორი,ტომატი,მარილი,სუნელები.დააგემოვნეთ,თუ სიმწარე არ გყოფნით,დაამატეთ მწარე წიწაკის ფხვნილი.მიიყვანეთ სასურველ გემომდე.გააგრძელეთ დადუღება,ხშირად მოხადეთ ქაფი.
გამზადებული აჯიკა ჩამოასხით პირთამდე სტერილიზებულ ხრახნიან ქილებში,დაახურეთ სტერილიზებული სახურავი./შეამოწმეთ სახურავები ახალი და დაუზიანებელი უნდა იყოს.
3.გაამოთ! თუ მოზარდები გყავთ,მოეწონებათ.

~ ძალიან გემრიელი, ზომიერად ცხარე აჯიკა http://forum.ge/?f=82&showtopic=34661895&st=840 ინგრედიენტები: ბულგარული წითელი - 3 კგ. მწარე წითელი წიწაკა - 300 გრ. ნიორი - 300 გრ. ხახვი - 1 კგ. ჭარხალი - 1 კგ. სტაფილო - 1 კგ. ნიახური - 1 დიდი კონა. ბოთლის წითელი ტყემალი - 0,5 ლ. ტომატი - 800 გრ. ზეთი - 1 ლ. ხმელი ქინძი - 1 ღვინის ჭიქა. უცხო სუნელი - 1 ღვინის ჭიქა. მომზადების წესი: ზეთში მოვშუშოთ გატარებული ხახვი, გადავიტანოთ ქვაბში და დავამატოთ ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი გატარებული. ვურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, შემდეგ ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე 40-50 წუთი და გადავიტანოთ ქილებში. უკეთ შესანახად შეგიძლიათ ასპირინი მოაყაროთ, თუმცა აუცილებელი არ არის.

წყარო  ბეჭდვა


საწებელები

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze