Pages

ცომი "რუბლიოვსკოე"


 

საჭიროა
3ჭ. ფქვილი
250 გრ. მარგარინი (მაცივრიდან ეგრევე)
1ჭ.რძე ჭიქა არის 250 გრამიანი (წყალი)
1კვერცხი( სამარხვო ვარიანტისთვის არ გვინდა)
1-2ს.კ შაქარი
50გრ. ცოცხალი საფუარი ., ან 25 გრ. გრანულებში(სამარხვო ვარიანტისთვის 15გრ)
მარილი გემოვნებით
გულსართი :
ვაშლი 1 კგ;
1ჭ. შაქარი; 
50გრ.კარაქი(მარგარინი);
დარიჩინი და ვანილი გემოვნებით.

მომზადება
ჯერ ვაშლი გათალეტ დაჭერიტ კუბუკებად დამოასხიტ ლიმნის წვენი რომ ფერი არ შეიცვალოს. ქვაბსი ან ტაფაზე გააცხელეთ 50 გრ. კარაკი
და ჩაყარეთ ვაშლი ცოტა ხანს შებრაწეთ ამ ცხიმსი მერე დააყარეთ 1ჭ. შაქარი და მოურიეთ თავსახური არ დააფაროთ ,თავის წვენსი იდუღოს ასე
სანამ წვენი არ დაუშრება .ბოლოსკენ დაამათეთ ცოტა ვანილი და დარიჩინი . მე 0,5 ჩ კოვზი რადგან ბევრი არ მიყვარს .სანამ ეს გულსარტი
ცივდება ვამზადებთ ცომს . ჯამში ჩაყარეთ 3ჭ. გაცრილი ფქვილი და მსხვილ სახეხზე დაახეხეთ ეს მარგარინი ცოტა ამოურიეთ ხელით
მაგრამ არ ამოლესოთ . ცალკე რძეში(წყალში) გახსენით საფუარი +შაქარი +მარილი +კვერცხი და დაამატეთ ამ ფქვილს და მარგარინს ,
ცომი მოძილეთ მაგრამ ბევრი არა უცბად შეიკვრება თუარა მეტი არ უნდა ეს მარგარინი უნდა ეტყობდეს . დააფარე ცელოფანი და
20-30 წ. შედგი მაცივარში . გამოიღეთ მაცივრიდან და გაააბრტყელე ჩაუდეთ გულსართი და მიეცი სასურველი ფორმა
თქვენი ფანტაზიის მიხედვით ეგრევე ღუმელში და ცხვება 180 გრადუზე სადღაც 20წ. დრო ვერ დავაფიქსირე კარგად თელეფონთან დამიძახეს ვერ გავაკონტროლე
პ.ს. ამცომით ხაჭაპურიც კარგი გამოდის და რავიცი ბევრნაირი შეიძლება კარტოფილიანიც  1 კგ. ვაშლზე მე ვიხმარე ამ ცომის ნახევარზე ცოტა მეტი.

 ჯამში ვყრი ფქვილს ვჭრი კუბიკებად მარგარინს(ოთახის ტემპერატურის) 
დანით ვკეპავ,გამოდის კროშკასავით,ანუ მარგარინის წვრილი ნაწილაკები შემოხვეული ფქვილით.
მერე ვასხავ თხევად მასას და ისევ დანით ვკეპავ....
ფაკტიურად პრინციპი მდებარეობს იმაში რომ,ხელით არეხები ცომს და ცხიმის ნაწილაკები ასე ,გაუმდნარ მდგომარეობაში რჩებიან.

 სამარხვო ვარიანტი: რძის და კვერცხის მაგივრად წყალს ვიღებთ, საფუარს ვამცხირებთ10-15 გრამი საკმარისია

წყარო  ბეჭდვა


სამარხვო

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze