Pages

ხილის ღვეზელი მშრალი ცომით(სამარხვო)


1 ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ჩ.ჭ.მანანის ბურრული
2/3 ჩ.ჭ შაქარი
10 გრ. გამაფხვიერებელი
ვანილი 1 პაჩკა
1-1,2 კგ.ვაშლი მომჟავო ჭიშის
მე 100 გრ. ქაცვიც დავამატე
კარაქი 100-150 გრ.

ჩავყაროთ ფხვიერი ინგრიდიენტები და მოურიოთ კარგათ მასას.
ვაშლი დავტალოთ და დავჭრათ სპიჩკის ღეროებივით.
ავიღოთ ყალიბი ჩავაფინოთ საცხობი ქაღალდი,წაუსვათ კარაქი+ყალიბის გვერდებსაც.
ფხვიერი მასა ვიზუალურად სამ ნაწილად გავყოთ.
ერთი ნაწილი ყალიბის ძირზე მოვაყაროთ(კოვზით).
დავაყაროთ ხილი.(ვაშლს თუ გინდათ ოდნავ დარიჩინი მოაფრქვიეთ).
მოვახეხოთ ცოტა გაყინული კარაქი.
ისევ ფხვიერი მასა და ზემოდან ხილი მოვათავსოთ.
ბოლო ფენა ფხვიერი მასაა და ნაჭრებათ დათლილი კარაქი(ცივი უკეთესად იჭრება!).
შევდგათ ღუმელში 160 გრადუსზე და 1 საათი ვაცხოთ.

გამოვიღოთ ყალიბიდან გამომცხვარი ნამცხვარი,შევაგრილოთ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.

გამაფხვიერებელის მაგივრად  1 ჩ.კ. სოდა, 2 ჩ.კ. კარტოფილის ფქვილი, ერთი მწიკვი ლიმონმჟავა ამ მასიდან ერთი ჩაის კოვზი გამოვიყენე ფხვიერი ნამცხვრისთვის.

წყარო  ბეჭდვა


სამარხვო

მომხმარებელი

სახელი პაროლი
  გამოსვლა

კატეგორიები

AgroKavkaz

Gia Kakabadze